Barnsjuksköterskan från tv4 nyhetsmorgon

Johan Holmgren VD för Elite Nursing Sweden AB  och agerar ”Barnsjuksköterskan” på TV4 Nyhetsmorgon. Där delar han med sig om sin kunskap kring barn, barnsjukdomar och barn relaterade problem. Se klippen nedan!

hanterar du barn i trotsåldern

Att barnen kommer in i trotsåldern och får utbrott är inte alltid lätt som förälder att hantera. Johan Holmgren, Specialistsjuksköterska på barn och ungdomar, hjälper till att resonera kring hur man kan agera i situationen och hur man kommer bort från ”nejandet”.

Hur ska man hantera tjafs om skärmtid?

Många tittarfrågor har kommit in till Johan Holmgren, specialistsjuksköterska på barn och ungdomar. Bland annat svarar han på hur man kan bemöta ett trotsigt beteende, tjafs kring skärmtiden och hur bra Facebookgrupper egentligen är för att vända sig till med frågor.

Vanliga misstagen du gör som nybliven förälder

Att bli förälder kan vara förvirrande och svårt. Livet förändras på en dag, plötsligt har man en individ som är helt beroende av en. Hur ska man göra och vad är viktigt att tänka på som nybliven förälder? Barnsjuksköterskan Johan Holmgren reder ut vad vi bör tänka på.

Därför ska du inte skicka iväg barnen till rummet

Sommaren kan ha varit tuff när det gäller att sätta gränser för barn och unga. Därför gäller det att veta hur man som vuxen ska agera och inte och varför det är viktigt att säga till. Johan Holmgren, specialistsjuksköterska för barn- och ungdomar ger oss sina tips.

Så undviker du förgiftningar under semestern

Med mediciner, kemikalier, bär och svamp finns risk för förgiftningar hos små barn. Men också brännskador och fallolyckor ökar under somrarna. Johan Holmgren som är specialistsjuksköterska berättar hur man gör för att undvika förgiftningar och hur man säkrar upp för att undvika skador.

resa med barn

Det är semestertider och många barnfamiljer befinner sig på resande fot. Men reser man med barn gäller det att vara förberedd om olyckan skulle vara framme. Hur hanterar man bäst barns vätskebrist i värmen, ett förargligt getingstick, eller den av många föräldrar fruktade åksjukan? Det och mycket mer rörande barn på resa vet barnsjuksköterskan Johan Holmgren allt om.

Så skyddar du barnen i solen

Det är soligt och varmt i stora delar av landet. Men solen är farlig och man vill givetvis undvika att barnen får brännskador eller drabbas av uttorkning. Johan Holmgren som är specialistsjuksköterska för barn ger tips och råd om hur man skyddar sina barn i värmen.

Här är solens faror för de allra minsta barnen

Det är soligt och extremt varmt i stora delar av landet och många familjer spenderar flera timmar vid stranden till barnens stora lycka. Johan Holmgren, specialistsjuksköterska för barn, informerar i Nyhetsmorgon om solens faror för de allra minsta barnen.

Så kan din bebis sova bättre

Det händer mycket när ett barn är runt åtta månader och ofta påverkas barnets sömn och därmed också föräldrarnas. Vad beror det på och vad kan man göra för att ta sig igenom denna fas? Barnsjuksköterskan Johan Holmgren ger sina tips i Nyhetsmorgon.

geting-& fästingbätt

hur undviker du sommarens bett och vad gör du om du blir biten. 

 

Amning, mat och munhålan.

information om barn amning, övergång till fast föda och nappanvändning. Samt vad gör man när barnet börjar få tänder.

Sjukdomar barn ska gå igenom — så kan du tänka som förälder

Hur många barnsjukdomar ska våra småttingar gå igenom? Vilka är de och hur ska man tänka som förälder? Här för att svara på det har vi barnspecialistsjuksköterskan Johan Holmgren.

Missarna många gör vid behandling av vinterkräksjuka

Årets vinterkräksjuka håller i sig länge och sprids för fullt runt om i landets förskolor. Specialistsjuksköterskan Johan Holmgren guidar oss i hur vi hanterar kräksjukan, och berättar om allt från när det är dags att söka vård och vad vi ska ge barnet för dryck, till vilken vätskeersättning man ska välja.

Ska barn ha napp eller inte?

Kan nappanvändandet störa barnens mat- och amningsrutiner? Nyfödda som får napp direkt ammas i lika hög utsträckning vid sex månaders ålder som barn som börjar med napp senare, visar en ny studie. Barnspecialistsjuksköterskan Johan Holmgren berättar om för- och nackdelar med nappanvändning.

Så får du ditt barn att börja gå på pottan

Det finns ingen självklar tid för när det är dags att börja potträna, eftersom man kan göra det på olika sätt i olika åldrar. Men förr eller senare brukar det bli dags att börja med potträning, så att barnet kan bli fritt från blöjorna.

Del 2: Frågestund

Johan Holmgren, barnsjuksköterska, svarar på era frågar om potträning.

Hur mycket sömn behöver mitt barn?

Hur får jag min 1 månaders bebis att sova själv? Hur mycket sömn behöver mitt barn och hur får jag barnet att sova med både mamma och pappa? Johan Holmgren, är barnspecialistsjuksköterska och svarar på tittarnas frågor.

Mät ditt barns feber på rätt sätt – bästa termometrarna att använda

Barnsjuksköterskan Johan Holmgren pratar om barn och feber. Han ger tips på hur man ska tänka när man ska mäta tempen och vilka termometrar som funkar bäst.

Då ska ditt snoriga barn stanna hemma

Förkylningssäsongen har börjat och under måndagen svarade Johan Holmgren, specialistsjuksköterska inom barn och ungdom, på tittarnas frågor om snor.

Bett och stick hos barn

Sommarsjuksköterskan Johan Holmgren förklarar hur du kan förhindra en fästingsmitta och på vilka sätt immunförsvaret reagerar på bi- och getingstick. Klippet kommer från Nyhetsmorgon på TV4 från 2021-07-19

Smärta i magen hos barn

När barnen har ont i magen kan det vara värt att hålla koll på bajset – det avslöjar ofta vad problemet är. Här berättar Johan Holmgren, specialistsjuksköterska barn och ungdom, hur bajset ska se ut, och när det är dags att söka vård.

Förgiftningar hos barn

Barnsjuksköterskan Johan Holmgren reder ut vilka produkter i hemmet som är farliga för barn att få i sig.

Barn sol och solskydd

Barnsjuksköterska Johan Holmgren reder ut vad man behöver tänka på med barn i sol och värme.

Barn och Rs-infektion

RS-virus är ett virus som orsakar infektioner i luftvägarna, de allra flesta som smittas av RS-virus får en lindrig infektion, men en del barn kan bli allvarligt sjuka och behöva få vård på sjukhus. Barnspecialistsjuksköterskan Johan Holmgren berättar om RS-symptomen du ska vara uppmärksam på, och hur man undviker dessa.

Så underlättar du förskolestarten: ”Öva in att man kommer tillbaka”

För många småbarnsföräldrar är det dags att lämna barnen på förskolan. Detta kan innebära prövningar både för föräldrar och för småbarn.

barn och kyla

Svar på tittarfrågor, hur skall jag klä mitt barn?

 

Barn och sommaproblem

frågor om hur man tar hans om sår. Vad skall man tänka på vid bett och stick och vad är egentligen badvett?